Afscheidskamer Boxtel

Afscheidskamer Boxtel - Afbeelding 1

Geopend per 1 oktober

Afscheidskamer Boxtel


Afscheidskamer Boxtel is een combinatie van een mortuarium, uitvaart- of rouwcentrum. Het is een gebouw waar een overleden persoon naar toe wordt gebracht na zijn of haar overlijden. Het lichaam wordt koel gehouden. Men wast en verzorgt het lichaam en zorgt ervoor dat de overledene gekleed wordt in de kleding die gewenst is. In Afscheidskamer Boxtel is het mogelijk om een rouwbezoek(en) te laten plaatsvinden.

Balsemen
Er is tegenwoordig een mogelijkheid om het lichaam licht te laten balsemen. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van balsemen is er geen koeling nodig. Het lichaam voelt dan niet zo koud aan en het een (langdurende) mooiere huidskleur krijgt.

De uitgeleide
Vanuit Afscheidskamer Boxtel begint ook in veel gevallen de uitvaartceremonie. Hier kunt u voor een laatste keer kunnen de directe familieleden samenkomen om met een open kist afscheid te nemen. De kist wordt gesloten en naar de rouwauto gebracht waarna het vertrek volgt naar een aula of kerk voor de afscheidsceremonie.

Soorten rouwcentra
In Afscheidskamer Boxtel is veel aandacht aan de huiselijke sfeer en catering. Het is een kamer met veel ramen, licht en ruimte. Daarnaast is koffie, thee en koeken voor iedereen aanwezig. Wij vinden het belangrijk dat de familie zich er goed bij voelt. Het is immers de laatste keer dat je iets kan doen voor jouw dierbare.

Het Afscheidshuis Boxtel en het Afscheidshuis Liempde is speciaal voor u beschikbaar zodat u in uw eigen tempo, met de mensen die u daarvoor wilt uitnodigen, in een ongedwongen sfeer afscheid kunt nemen van uw dierbare.

Afscheidshuis Boxtel

Ducaat 5
5283 PJ Boxtel

06 29 17 64 37

Afscheidshuis Liempde

Nieuwstraat 8
5298 CL Liempde

06 29 17 64 37