Nieuwsberichten / Nieuws 4        Afbeeldingen / Afscheidshuis Boxtel 14        Afbeeldingen / Afscheidshuis Boxtel 12

Rouwcentrum Boxtel.

Rouwcentrum Boxtel is een gebouw waar nabestaanden afscheid kunnen nemen van een dierbare die overleden is. Als de overledene niet thuis wordt opgebaard, is Afscheidkamer Boxtel de plek waar de overledene wordt verzorgd, in een kist wordt gelegd en in de koeling verblijft tot de dag van de uitvaart. Onze medewerkers kunnen helpen met de verzorging van de overledene, maar u kunt hier als nabestaande ook zelf aan bijdragen. Op die manier kan je je verdriet toch enigszins verwerken. Je helpt mee aan een mooie afsluiting van iemands leven.

De nabestaanden maken afspraken wanneer zij de overledene willen bezoeken, om afscheid te nemen voordat deze begraven of gecremeerd wordt. Naast familieleden zijn andere betrokkenen ook welkom om persoonlijk afscheid te nemen tijdens een rouwbezoek. Afscheidkamer Boxtel is voorzien van een beeldscherm, geluidsinstallatie, volledig ingerichte keuken, koffie/thee, cake en koekjes.

Een belangrijk afscheidsritueel dat in Afscheidkamer Boxtel plaatsvindt is het gezamenlijk sluiten van de kist.

Zo kunnen de directe nabestaanden nog een laatste samen kunnen zijn met de overledene.


Het Afscheidshuis Boxtel en het Afscheidshuis Liempde is speciaal voor u beschikbaar zodat u in uw eigen tempo, met de mensen die u daarvoor wilt uitnodigen, in een ongedwongen sfeer afscheid kunt nemen van uw dierbare.

Afscheidshuis Boxtel

Ducaat 5
5283 PJ Boxtel

06 29 17 64 37

Afscheidshuis Liempde

Nieuwstraat 8
5298 CL Liempde

06 29 17 64 37